Om oss


Denne nettsiden ble til som resultat av et samarbeide mellom Benedicte Askevold og Siv Jensen. Vi har begge et brennende engasjement for rasen, og det finnes dessverre alt for lite informasjon om den på norsk. Det var på bakgunn av dette vi valgte å lage denne siden i 2012. I 2013 registrerte vi kennelnavnet Shorosho.

Vi har et nært samarbeide med et stort flertall av de norske oppdretterne på bolonka om innholdet på siden, og det setter vi stor pris på!

 

Benedicte Askevold

Bor i Oslo med to barn en katt og tre bolonkaer. Jeg har jobbet 16 år i Telenor og har utdannelse innen hotel management fra Sveits, og har i de senere år også studert webdesign.

Jeg er allergisk mot hunder, men heldigvis er bolonkaen en av rasene jeg tåler! Hundene sover i senga mi om natta, og er familiemedlemmer.

Jeg har hatt fire kull under kennelnavnet Shorosho.

 

 

Siv Jensen

Bur i Herøy kommune på Sunnmøre, med mann, to barn, ein katt og to bolonkaer. Eg er tilsett i Herøy kommune, er utdanna sjukepleiar med tilleggsutdanning innan intensivsjukepleie og leiing i helse- og sosialsektoren. Eg har og studert tysk.

Mitt første møte med ein bolonka var ute på tur i nærmiljøet. Eg hadde då planar om hund, men dette var ein ny rase for meg. Hadde tidlegare hatt cocker spaniel, men kunne godt tenke meg ein mindre hund, som likevel er glad i tur i skog og mark, er robust og vennleg. Etter å ha lese enda meir om rasen på nettet og besøkt hunden vi traff på tur, var det ikkje vanskeleg å bestemme seg. Ein bolonka, skulle det vere!! Gleda var stor når vi i august 2011 endeleg fekk hente Aiko. Aiko er importert frå Tyskland, oppdrettar er Kerstin Köster.

Aiko er ein vennleg,tillitsfull og roleg hannhund. Han elskar å vere med overalt – han er ofte med meg på arbeid, der han sjarmerer pasientane på Myrvåg omsorgssenter. Han går og godt saman med andre hundar og liker å leike med sin kullbror, som og flytta til nabolaget.